1. حتی اگر به شرایط تسلط ندارید، وانمود کنید مسلط هستید

استاد ما (خانم معصومیان) می‌گفتند: سعی کنید بازیگران خوبی باشید.» و حق با اوست. منظور او این نبود که باید آبروی خودم را ببرم یا ادای فهمیدن را دربیاورم. او عقیده داشت گاهی اوقات باید اعتماد بقیه را جلب کنیم و برای این کار نباید احساسات واقعی خود را بروز بدهیم. اگر اضطراب دارم، ترسیده‌ام یا به خودم اطمینان ندارم، اشکالی ندارد، ولی به‌عنوان یک حرفه‌ای نباید کاری کنم مخاطبان احساساتم را بفهمند. وقتی به جایگاه سخنرانی رفتید، هرقدر هم که اضطراب داشته باشید، باید ظاهر خود را حفظ کنید.

گاهی در کلاس فن بیان پیش می آید که هنرجوها در وسط سخنرانی تمرینی خود، صحبت را قطع میکنند و شروع میکنند به عذرخواهی که( ببخشید من کمی استرس دارم )یا (صِدام میلرزه) و امثال این صحبت ها، اما نکته مشترک بین تمامی آنها این است که، ما که شنونده بودیم، اصلا متوجه لرزش صدا یا استرس سخنرانی نشدیم.

پس اگر برای شما هم این چنین اتفاقاتی می افتد، تردید نکنید که این حس را فقط شما درک میکنید نه مخاطب، پس به سخنرانی ادامه دهید و لذت ببرید.

این مطلب را از دست ندهید:           نباید های زبان بدن (کلیک کنید)

                                                    

 

۳. درست بایستید

ممکن است فکر کنید ایستادن که دیگر نیاز به آموزش ندارد، ولی درست ایستادن» بزرگ‌ترین مسئله‌ای است که دیده‌ام. متأسفانه، در بسیاری مواقع، حالت نشستن و ایستادن ما آدم‌ها اشتباه است. با قوز کردن یا پایین نگه داشتن سر خود، نمی‌توانید تأثیر مثبتی روی حضار بگذارید.

 

۴. یک‌جا نایستید، گاهی به‌سمت مخاطبان حرکت کنید

شاید شما جزو افرادی هستید که می‌دانند یک‌جا ایستادن در هنگام سخنرانی چندان جالب نیست، ولی باز هم این کار را می‌کنید! دفعه‌ی بعد که ارائه دارید، نوار چسبی را روی زمین بین خودتان و حضار بچسبانید. وقتی ارائه‌ی خود را شروع کردید، ببینید چندبار می‌توانید در طول این نوار چسب راه بروید تا به حضار نزدیک شوید. اکثر اوقات اگر سخنران به‌سمت ما حرکت کند، حس می‌کنیم با ما ارتباط برقرار کرده است.

این مطلب را از دست ندهید:           روش های کاربردی کنترل استرس سخنرانی (کلیک کنید)

 

۵. از دستان خود استفاده کنید

خیلی راحت می‌توانیم با استفاده از دست‌هایمان، شخصیت و جذابیت خود را نشان بدهیم. در واقع دست‌ها بهترین ابزارهای دیداری ما هستند. مردم همیشه می‌پرسند: با دست‌هایمان چه‌کار کنیم؟» پاسخ من این است: از آنها استفاده کنید». مطمئنا می‌توانید دست‌هایتان را حرکت ندهید یا آنها را در جیب خود فرو کنید یا دست‌به‌کمر بایستید، ولی بهتر است برای تأثیر گذاشتن روی حضار، از آنها استفاده کنید. دستان ما طراحی شده‌اند تا با کمک آنها با دنیای اطراف ارتباط برقرار کنیم، پس بهتر است به بهترین شیوه از آنها استفاده کنیم.

فکر کنید که چطور می‌توانید برای نشان دادن احساسات (تعجب،‌ خطر، کنجکاوی) از دستان خود استفاده کنید؟ عمق و گستردگی موضوع سخنرانی را با استفاده از دست‌هایتان نشان بدهید. از یکی از شنوندگان بخواهید به شما کمک کند. اشاره‌های دست‌ و بازو چه شکلی هستند؟ چطور می‌توانید از حرکات دست در سخنرانی بعدی خود استفاده کنید؟

دوباره به متن سخنرانی‌تان نگاهی بیندازید و بخش‌هایی را که می‌توانید از حرکات دست استفاده کنید، علامت بزنید.

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها